Quantcast
Channel: Bilgihanemiz.com
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

AKVARYUMDA DİSCUS BAKIMI VE DİSCUS BALIĞI AKVARYUMU NASIL OLMALIDIR?

$
0
0
Akvaryumların en gözde canlılarından biri olan Discus balığıdır. Discus balıkları göz alıcı vüct yapıları ve muhteşem ötesi renkleriyle akvaryumda balık beslemekten zevk alan birçok kişinin tercih ettiği bir balık türüdür.

Latince isimleri Symphsodon aequifasciatus olan discuslar güney Amerikalı cichlid ailesinin üyeleridir. Fakat ataları güney Amerikalı olsa da günümüzde akvaryumda gördüğümüz discus Asya’daki balık üretim çiftliklerinde üretilmektedirler.
AKVARYUMDA DİSCUS BAKIMI VE DİSCUS BALIĞI AKVARYUMU NASIL OLMALIDIR?
Hatta bu nedenle Güney Amerikalı olan ve amazon nehrinde yaşayan discuslar  ile bugün akvaryumda beslediğimiz discus balıkları arasında fiziksel çok fazla fark olduğunu söylemek de fayda vardır.

Discus balıkları güzelliklerinin yanında son derece hassas ve narin yapılı balıklardır. Bu yüzden de bu balıklara akvaryumda bakmak oldukça zordur. Tecrübesiz kişiler bu balıkların istemeden de olsa ölmelerine neden olabilirler. O yüzden bu balığı yetiştirmek isteyenlerin öncesinde bu balığı incelemesi hakkında araştırma yapması çok önemlidir.

Nasıl bir akvaryumda hangi koşullarda yaşaması gerektiğine göre bilinçli davranış gerekmektedir.  Bu sayede uzun yıllar bu muhteşem görünüşlü balıkları zevkle izleyebilirisiniz.


Gelelim discus balığının akvaryumunun nasıl olması gerektiğine,

20 cm. uzunluğa kadar ulaşabilen discus balıklarının doğal yaşam alanları ağaç köleri,kayalık alanlar ve derin çatlakların görüldüğü yerlerdir. Bu nedenle bu balığı beslemek isteyenler akvaryumlarının içine uygun ağaç kökleri koyarak bu balık için uygun alan ve suyu yaratmalıdırlar.

Discus balığını yetiştrmek istediğiniz akvaryum en az 400 litre kapasiteli olmalı ve su sıcaklığı 26 ile 30 derece arasında olmalıdır. Ayrıca akvaryum suyunun sertliği 0–12 dh değerlerinde olmalıdır. Yine suyun ph değerinin 5.0-8.0 aralığında olmasına da özen gösterilmelidir.

Discus balıklarının narin yapıları akvaryumdaki en ufak bir değişiklikden bile etkilenip hastalanabilirler.Hatta şöyleki bu durum balığınızın felç olmasına bile neden olabilmektedir.

Etçil balıklar olan Discus’ları beslerken buna dikkat edilmesi gerekmektedir. Yem atıldığında harekete geçmekte aktif olan balıkların bu anlamda takip edilmesi ve yem yemeyenlerin gözlenmesi gerekmektedir. Eğer yemeyen var ise akvaryuma ilaç verilmesi gerekmektedir.

Son olarak dikkat edilmesi gereken nokta bu balıkların akvaryumda sadece kendi cinsleri ile yaşamaları gerektiğidir. Tüm bu koşulları sağladığınızda akvaryumun her bölgesinde salına salına yüzen sizi görünüşleri ile mutlu edecek bu balıklara uzun süre sahip olabilirsiniz.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

Trending Articles


Mide ağrısı için


Alessandra Torre - Karanlık Yalanlar


Şekilli süslü hazır floodlar


Flatcast Güneş ve Ay Flood Şekilleri


Gone Are the Days (2018) (ENG) (1080p)


Yildiz yükseltme


yc82


!!!!!!!!!! Amın !!!!!!!!!


Celp At Nalı (Sahih Tılsım)


SCCM 2012 Client Installation issue