Quantcast
Channel: Bilgihanemiz.com
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

Protein nedir, yapısı ve sınıflandırılması kısaca

$
0
0
Kırmızı et, beyaz et ve balık eti bir de süt ürünleri proten açısından zengin besinlerdir. Bu besinler vücudun protein ihtiyacını gidermesi için tüketilmektedir kırmızı et'in fiyatı pahalı olduğu için genelde beyaz et ve balık eti tüketilmektedir aşırıya kaçmadan vücudun ihtiyacı kadar tüketilmesi uygun olandır unutmayın herşeyin fazlası zarardır. Konumuzu aşşağıda yazılı olarak açıklaması bulunmakta sizlere tavsiyem eklemiş olduğumuz videoyu izlemenizdir.
Protein Nedir,Yapısı

Protein Nedir?

Öncelikle protein nedir açıklık getirelim canlıların temel yapı taşı proteindir. Vücudumuzun su'dan sonra en çok ihtiyacı duyduğu şey diyebiliriz.
Kas ve karaciğer gibi organların %80-90'ı proteinden oluşmaktadır. Gıda tüketirken vücudun protein ihtiyacını giderecek gıdaları tüketmeye dikkat etmemiz gerekir. Evet arkadaşlar sizlere kısaca protein nedir açıklamış olduk umarım anlaşmışızdır şimdi siz değerli ziyaretcilerime protein yapısı nedir kısaca açıklayacağım.

Protein yapısı

Proteinin en küçük yapı taşları ise aminoasitlerdir. Aminoasitlerin 21 farklı çeşiti vardır ve birbirlerine peptid denilen bağlarla bağlıdır. Minoasitler çeşitli proteinlerin oluşmasını sağlamaktalar.
Proteinlerin %50  kadarı karbon'dan oluşmakta geri kalan %50 ise azot, hidrojen, kükürt ve oksijenden oluşmakta.

Proteinlerin Sınıflandırılması

Pro­teinler bileşimleri açısından değerlendirilecek olurlarsa iki temel gruba ayrılırlar. Basit ve bileşik proteinler. Basit proteinler yapı eleman­larına ayrıldıklarında aminoasitler dışında orga­nik ve inorganik kalıntıları olmayan proteinlerdir. Genellikle yapılarının % 50’sini karbon ve % 23′ünü de oksijen oluşturur. Kalan bölümü de azot ve kükürt gibi elementlerden oluşur. Bileşik proteinlerse yapı elemanlarına parça­landıklarında aminoasitlerin dışında organik ve inorganik bileşenler içerirler. Bu tür proteinlere örnek olarak yapılarında nükleikasit içeren nükleoproteinleri, lipidleri içeren lipoproteinleri, fosfoproteinleri, metelloproteinleri ve glukoproteinleri sayabiliriz.

Videoyu mutlaka izleminiz tavsiye ederim


Evet arkadaşlar bir konumuzun sonuna daha geldik umarım beğenmişsinizdir sizler için kısa ve özet açıklamalarda bulunduk çok uzun yazıları okumak beni sıktığı gibi sizleride sıkacağını düşündüm kısa açıklamayı tercih ettim saygılar.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

Trending Articles


Mide ağrısı için


Alessandra Torre - Karanlık Yalanlar


Şekilli süslü hazır floodlar


Flatcast Güneş ve Ay Flood Şekilleri


Gone Are the Days (2018) (ENG) (1080p)


Yildiz yükseltme


yc82


!!!!!!!!!! Amın !!!!!!!!!


Celp At Nalı (Sahih Tılsım)


SCCM 2012 Client Installation issue