Kadınların bir çoğunun ortak sorunu olan selülit'in kalıcı bir tedavisi olmadığı bilinmekte fakat bazı yöntemler uygulanarak geçici çözümlerin sağlanması geçici de olsa daha pürüzsüz bir cilde sahip olmak için tedavi yöntemlerine başvurulmaktadır. Evet bu yazımda sizlere selülit nedir? ve selülit nasıl oluşur? ayrıca uygulanan bazı selülit tedavisi hakkında bilgiler vereceğim.
Selülitin iki farklı tedavisi bulunmaktadır bunlar dış ve iç tedavi sistemidir isterseniz kısaca bu tedavi yöntemlerinden bahsedelim.
Diğer bir yöntem ise subzisyon tekniğidir bunu hiç anlatmayacağım çünkü bu tekniğin yan etkileri çok olduğu için pek tavsiye edilmemektedir.
Selülit nedir?
Genelede kadınların yüzde 85'i selülit sorunuyla yaşamaktadır. Selülit cildin alt dolaşım sisteminin anormal çalışması sonucu ortaya çıkmaktadır. Yani alt dolaşım sisteminde östrojen hormonu ve dolaşımın yetersizliği sonucu yağ hücrelerinin normalden fazla yağ depolaması gibi bir çok sorundan kaynaklandığı bilinmektedir.Selülit nasıl oluşur?
İsterseniz kısaca selülit nasıl oluşur bahsedelim aslında selülit nedir yazısı herşeyi kısaca anlatmaktadır. Evet ben kısaca tekrar açıklayım siz değerli okuyucularıma. Sağlık beslenme, fazla kilo ve cilt yapısı gibi bir çok etken selülit oluşumunu tetiklemektedir. Yani herkezde selülit görülebilir sadece kilolu kişilerde görülmediği anlamına gelmektedir. Bilindiği gibi dermatologlar selülitin gamze görüntüsünün alt dolaşım sisteminin yavaşlaması ve yağ hücrelerinin çoğalması sonucu ortaya çıkmaktadır.Selülitin iki farklı tedavisi bulunmaktadır bunlar dış ve iç tedavi sistemidir isterseniz kısaca bu tedavi yöntemlerinden bahsedelim.
Dıştan selülit tedavi yöntemi
Selülit için üretilmiş kremler, kafein içeren kremler ve masaj yapmak gibi yöntemler kan dolaşımını hızlandırarak selülitin tam anlamıyla gidermeyip sadece azalmasını sağlamaktadır. Düzenli uygulandığında selülit azalmaktadır. Yazımın başında bahsettiğim gibi kalıcı tedavisi olmadığı için bu yöntemlerle sadece azalta bilirsiniz.İçten selülit tedavi yöntemi
Kolajen dokularına lazer ve kızılötesi tedavileri uygulanarak dokuların sıkılaşmasını ve yağ hücrelerinin yakılması sağlanarak selülit bulunan bölge pürüzsüz görünüme sahip olur fakat bu yöntem ise bir kaç ayda tekrar yapılmaktadır. Şunu da belirtelim tedavi herkezde işe yaramaya bilir çünkü herkezin farklı vücut yapısı bulunmaktadır.Diğer bir yöntem ise subzisyon tekniğidir bunu hiç anlatmayacağım çünkü bu tekniğin yan etkileri çok olduğu için pek tavsiye edilmemektedir.