Genelde erkeklerde görülen horlama kadınlarda da görülmektedir. Eşiniz sizden önce yattığında horlamaya başlar ve siz rahatsız olur yatamazsınız değilmi bu sorun çok yaygın olmakla horlayan kişiler gerekli tedaviyi yaptırmamakla eşler şikayetcidir. Horlamanın bir çok nedeni olabilir kesinlikle ciddiye alınması gerekli hastalıktır. Eğer sürekli horlama varsa bu horlamalar da yüksek sesle rahatsız edici ise uyku apnesi belirtisi olabilir. Çünkü kişi horlarken arada nefesi kesilir nefes durmaları da ciddi sağlık sorunu dur ölümle sonuçlana bilir.
Yani şiddetli horlama görüldüğünde kişinin yastığını yüksek turması, başını sağa sola döndürmesi isteneceğine doktora gidip tedavi edilmesi istenmelidir. Şöyle bir sorunda var özellikle erkekler çok horlar bu da işte yoruldum gibi bahanelerle geçiştirilir yani normal bir şey gibi görülür. Kesinlikle normal görülmemesi gerekir şimdi bana neden aynı şeyleri yazıp durmuş sun diye bilirsiniz ben ciddi sağlık sorunlarının sizi tehlikeye atmasından korktuğum için yazmaktayım çünkü bizim türk toplumunda aman bir şey olmaz duygusu oldukca yaygındır sonun da da keşke doktora gitseydim derler. Her horlama ciddi olmaya bilir en azından doktora gidildiğinde ne olduğu ortaya çıkar.
Yüksek sesle horlamak hakkında uzmanların görüşleri
Bu hastalık tıkayıcı tarzda olan ve genel olarak en sık rastladığımız uyku-apnesidir. Yetişkinlerin yüzde 10 ile yüzde 30'unda horlama görüldüğü tahmin edilmektedir. Bu kişilerin çoğunda horlama basit horlama adı verilen ciddi sağlık problemlerine yol açacak boyutta değildir. 100 kişiden yaklaşık beşinde şiddetli horlama ile birlikte uykuda nefes durmalarının, dolayısıyla obstrüktif uyku-apne sendromu adı verilen hastalığın varolduğu öngörülmektedir. Yüksek sesle horlamak uyku apnesi belirtisi olabilir!