Quantcast
Channel: Bilgihanemiz.com
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

AMELİYAT SONRASI GÖRÜLEN ENFEKSİYONLAR NELERDİR?

$
0
0
Ameliyat sonrası enfeksiyonlar aslında ciddi bir tıbbi durum olmakla beraber maalesef hastanelerde görülmekte ve yaşanmaktadır. Özellikle cerrahi işlemlerden sonra hijyen önlemleri alınmaması halinde enfeksiyon bulaşması yaşanabilmektedir.
AMELİYAT SONRASI GÖRÜLEN ENFEKSİYONLAR NELERDİR?
Cerrahi operasyonlarda yaşanan enfeksiyonlar sonrasında kangren, kanser ve kan yoluyla bulaşan hastalıklar meydana gelebilir. Enfeksiyonun en büyük belirtisi ateştir. Bu ateşin sebebi vücuttaki mikrobik bir durum olduğuna işarettir.

Ameliyat sonrası bakım aslında öncesinden çok daha önemlidir. Zira hasta deyim yerindeyse koruyucu tedbirler içerisinde pamuklara sarılmalıdır. Alınan bir enfeksiyonla hasta birkaç saat içerisinde belirtileri gösterecek ve rahatsızlıklar ardı arkasına gelecektir. Şişme, kızarıklık, vücut ağrısı, ateş, kanlı ya da kansız kusma, idrarda renk değişiklikleri hastanın yaşayacağı değişikliklerdir.

Bu durumlarda hemen hekim kontrolü şart olandır. Mesela yaşanan bir sezaryen ameliyatı sonrası enfeksiyon kapma riski çok yüksek olmamakla beraber annenin obezite sınırlarında olması risk sınırları içerisinde olabileceği durumunu oluşturabilir. Dolayısıyla aslında her cerrahi ameliyat bir risk kaynağıdır. En steril ortam riskten en uzak olunan ortamdır.

Ameliyat Sonrası Enfeksiyondan Korunma

Hasta sigara içiyorsa enfeksiyon kapma riski maalesef yüksek oranlardadır. Bu sebeple genelde önerilen ameliyat öncesi sigaranın bırakılmasıdır. Operasyonun yapılacağı hastane ve dolayısıyla ameliyathaneden emin olunmalı, bilinmeyen hastanelerden uzak durulmalıdır. Zira enfeksiyonun başlıca sebebi hijyenden uzak olunmasıdır. Ameliyat öncesinde ve sonrasında doktor talimatlarından asla çıkılmamalıdır.

Vücuda Enfeksiyon Girmesi Halinde Yaşanan Sorunlar Nelerdir?

Ameliyat sonrasında enfeksiyon yaşanması durumu aslında yapılan ameliyata göre de değişiklik gösterir. Her şeye rağmen alınacak önlemlerle bu tür durumların yaşanması önlenebilir. Var olan bir enfeksiyonda hastada olabilecek değişikliklere gelince ilk olarak yüksek ateş ciddi bir belirtidir.

Ardından hastada ishal ya da kabızlık, idrarda renk değişiklikleri, kanlı ya da kansız kusma, iştah kaybı, solunumda sorunlar yaşamaya başlar. Bu tür durumlar sonrası yapılması gereken doktorunun kontrolü altına girmektir.

Ameliyat sonrası enfeksiyon diğer bir adıyla hastane enfeksiyonunda temek nokta hijyen oranıdır. Hijyen  açısından güven duyulan hastane ortamının dışında enfeksiyona sık sebebiyet veren bir başka nokta olarak da kullanılan ilaçlara karşı bünyenin verdiği cevaplardır. Bu ilaçlar hastaya verilmeden önce tahlillerin büyük bir özenle yapılması gerekli olandır. Böylelikle durum en asgari düzeye indirilir ve ameliyat sonrasında iyi bir dinlenmeyle hasta sosyal hayatına kavuşur.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

Trending Articles


Mide ağrısı için


Alessandra Torre - Karanlık Yalanlar


Şekilli süslü hazır floodlar


Flatcast Güneş ve Ay Flood Şekilleri


Gone Are the Days (2018) (ENG) (1080p)


Yildiz yükseltme


yc82


!!!!!!!!!! Amın !!!!!!!!!


Celp At Nalı (Sahih Tılsım)


SCCM 2012 Client Installation issue