Quantcast
Channel: Bilgihanemiz.com
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

ZONA HASTALIĞI NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR? TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

$
0
0
Zona hastalığı bir çeşit deri hastalığıdır. Hastalık virüs ve enfeksiyon yoluyla bulaşmaktadır. Halk arasında gece yanığı olarak da bilinmektedir.  Ağrılı bir deri hastalığıdır. Bulaşıcı bir hastalık türüdür. Hastalığın seviyesine göre deri döküntüleri ve hastalığın iyileşme süreci değişmektedir.
ZONA HASTALIĞI NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR? TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?
Deri de su dolu kabarcıklar şeklinde oluşur. Daha sonra yavaş - yavaş kuruyarak deri üzerinde döküntüler olmaya başlar. Hastalığın iyileşme süreci 2 veya 3 hafta sürmektedir. Bazı kişilerde iz bırakma olasılığı da oldukça yüksektir. Zona hastalığına neden olan virüs aynı zaman da suçiçeğine de neden olan virüs türüdür.

Zona Hastalığının Nedenleri

Çocukken hemen hemen herkes suçiçeği hastalığı geçirmektedir. Hatta bu halk arasında mutlaka her çocuğun geçirdiği bir hastalık olarak bilinir. Suçiçeğine neden olan virüs bazen vücutta sinir hücrelerine yerleşmiş olabilir. Ve yıllar sonra da olsa bu virüs atağa geçerek vücuda yayılmaya başlayabilir.

Genel olarak ne zaman atağa geçeceği bilinemese de bağışıklık sistemi zayıf olduğu zaman yayılmaya başlar. Bu da zona hastalığına sebep olabilmektedir. Buna ek olarak depresyon, stres, travma, yorgunluk gibi durumlar da zona hastalığına sebep olabilmektedir.

Hastalık tedavi edildiğinde tekrar sorun yaratmaz. Hatta bu hastalığı geçiren kişiler hastalığa karşı ayrı bir vücut direnci kazanır. Yani hastalığın tekrar görülme olasılığı yok denecek kadar azdır.

Zona Hastalığının Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri

Bu hastalığın en belirtileri hastalığı geçiren kişinin yaş durumuna ve bağışıklık sistemine göre değişmektedir. İlk belirti deride ağrı şeklinde başlar ve deri üzerindeki ağrı sonrasında kabarcıklar, döküntüler başlar. Deri hastalıklarında genellikle ağrı olmadığı bilinmektedir. Ama zona hastalığında ağrı yaşanmaktadır. Tedavi aşamasına geç kalınmaması gerekmektedir.

Deride aşırı kaşıntı yaşanır ve buna müdahale edildiğinde yara haline gelir. Bu durumda da iz kalma olasılığı çok yüksektir. Nadir de olsa iç organlarda da belirtiler görülür. Dil ve ağızda görülen kabarmalar çok ağrı vericidir. Gözde görme bozukluklarına da sebep olmaktadır. Tedavi için mutlaka hekime başvurulmalı ve hastalığın derecesine göre ilaç tedavisi uygulanmalıdır.

Ağrı kesici ilaçlar ve merhemlerle tedavi edilebilir. Tedavi düzenli uygulandığında kısa sürede hastalık iyileşme gösterir. Tedaviye geç kalınırsa hastalık kalıcı hasarlar ve yara izleri bırakır ve sürekli tekrarlayan kronik bir hal alabilir. Mutlaka zamanında kontrol altına alınması gerekmektedir.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

Trending Articles


Mide ağrısı için


Alessandra Torre - Karanlık Yalanlar


Şekilli süslü hazır floodlar


Flatcast Güneş ve Ay Flood Şekilleri


Gone Are the Days (2018) (ENG) (1080p)


Yildiz yükseltme


yc82


!!!!!!!!!! Amın !!!!!!!!!


Celp At Nalı (Sahih Tılsım)


SCCM 2012 Client Installation issue