Quantcast
Channel: Bilgihanemiz.com
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

PROSTAT KANSERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

$
0
0
Prostat Kanseri son zamanlarda çok yaygın olmakla birlikte ilerlemesi durumunda risk teşkil etmektedir. Erkeklerde görülen bir hastalıktır. Prostat bezindeki dokuların çoğalmasıyla birlikte diğer dokuların işlevini yitirmesiyle kansere dönüşmektedir. 50 yaş ve üstü erkeklerde risk daha fazladır. Eğer ailede prostat hastalığı olan birey varsa ailedeki diğer erkek bireylerde risk taşır. Prostat hastalığının genetik bir hastalık olması uzmanlarca kanıtlanmıştır.
PROSTAT KANSERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
Prostat tek başına çok fazla hayati risk taşımasada kansere dönüştüğünde ölümlere sebebiyet vermektedir. Bireyler kendilerinde bir değişiklik görmeleri durumunda üroloji doktoruna giderek şikayetlerini söylemelidirler. Üroloji doktoru hastayı muayene ettikten sonra başka bölümlere de sevk eder.Hastaya bazı sorular sorar. Erken tanı çok önemlidir.

Prostat Kanseri Belirtileri

•    İdrar yapamama veya idrar yapmada zorlanma.
•    İdrarda kan olması ya da yanma.
•    Kasıklarda ağrı.
•    Cinsel ilişkide zorlanma, gibi şikayetler başlıcasebepleridir.

Bu belirtilerden herhangi biri olduğu taktirde zaman kaybetmeden doktora gidilmelidir.

Tedavisi Nasıl Yapılır

Doktor hastanın şikayetine bakar ve bazı tetkikler yapar. Tahlil ve biyopsi sonucuna göre tanıyı koyar. Kanserin iyi huylu mu kötü huylu mu olduğuna karar verdikten sonra tedavi sürecine başlar. Bu süreçte doktor kanserin düzeyine göre tedavi süreci izler. Radyoterapi, kemoterapi yada cerrahi yöntemle sonuca varılır. Bu dönemde en iyi yöntem cerrahi yöntemdir, hem hastanın cinsel yaşantısına zarar vermeden hem de kanserli olan dokular temizlenmeye çalışılır. Bu dönemde hastanın beslenmesine çok önem verilmelidir.
Gerekirse diyet yapılmalı, zararlı olabilecek herşeyden kaçınılmalıdır. Eğer cerrahiye karar verildiyse hasta çok iyi hazırlanmalı, motive edilmeli, hastayla ameliyat sırasında ve sonrasında yaşayacağı herşey detaylı bir şekilde aanlatılmalıdır.

Kanser tedavisi ilaçlada tedavi edilebilir fakat kesin sonuç olmayacağı gibi beklerken sağlıklı olan dokularda zarar görebilmektir. Tedavi bittikten sonra doktor hastadan yine tahliller ister, sonucuna bakar. Hastaya tedavi sonrası kullanılacaksa kullanması gereken ilaçlar verilir. Hasta doktor tavsiyesine göre muayeneye beklenir.

Bu süreçte en önemli rol aileye düşmektedir. Aile fertleri hastayla konuşmaktan kaçınmamalı, ne gerekiyorsa yapmalıdırlar. Hasta bu süreçte motive olursa hastalığın üstesinden daha kolay gelebilmektedir.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

Trending Articles


Mide ağrısı için


Alessandra Torre - Karanlık Yalanlar


Şekilli süslü hazır floodlar


Flatcast Güneş ve Ay Flood Şekilleri


Gone Are the Days (2018) (ENG) (1080p)


Yildiz yükseltme


yc82


!!!!!!!!!! Amın !!!!!!!!!


Celp At Nalı (Sahih Tılsım)


SCCM 2012 Client Installation issue