Özellikle Türk toplumunda evlilik kutsal bir müessesedir. Evlenmek kutsal olmakla beraber evlendikten sonra aile bağları genişler. İki aile tek bir aileye bürünür. Bu aile birleşmesinde en sık sorun çıkaran veya sorun yaşayan taraflar kaynana gelin ikilisi olmaktadır. Bu da evi huzursuz eden etkenlerin başında gelir.
Geçmişten günümüze bu çatışma güncelliğini koruyarak devam etmektedir. Bu durumda anlayışlı olmak ve çözüme gitmek en etkili yöntemler arasında yer alacaktır.
Sorunlara direk müdahale etmektense bu sizin sorununuz diyerek ortadan çıkması daha sağlıklı bir sonucun alınmasına yardımcı olunacaktır. Bu sayede psikolojik olarak da kendisini rahat hissedecektir.
Geçmişten günümüze bu çatışma güncelliğini koruyarak devam etmektedir. Bu durumda anlayışlı olmak ve çözüme gitmek en etkili yöntemler arasında yer alacaktır.
Kaynana Ve Gelinlerin Anlaşamama Sebepleri
Kaynana ve gelinler belki de yüz yıllardır anlaşamaz. Bu herkes için geçerli olmasa da genelde görülen bir durumdur. Özellikle evin tek erkeği olan damat evlendikten sonra anneleri tarafından rahat bırakılmaz. Fedakâr anneler oğlunu kaybetmişçesine davranarak geline arşı cephe alabilir. Oğlunu emanet etmekte tereddütte kalabilir. Bunun yanı sıra gelin ve gelin tarafı da damadın artık anne evinden ayrıldığını ve kendi evi ve ayrı sorumlulukları olduğunu kabul etmek ve ettirmek isterler. Kısacası gelin ve kaynana arasındaki en büyük sorun kıskançlık temellidir. Anne gelinini kıskanır. Gelinde kaynanayı kıskanır. Bu durumda arada kalacak olan çocuğun dikkatli davranması ve taviz vermemesi gerekir.Sorunlara direk müdahale etmektense bu sizin sorununuz diyerek ortadan çıkması daha sağlıklı bir sonucun alınmasına yardımcı olunacaktır. Bu sayede psikolojik olarak da kendisini rahat hissedecektir.