Quantcast
Channel: Bilgihanemiz.com
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR?

$
0
0
Rahmin içyapısı, rahim içi zarı dokusundan oluşmakta olup kişiden kişiye değişen yapıya sahiptir. Bu rahim içi zarı, kadınların adet dönemlerinde 15cm kadar kalınlaşmaktadır. Eğer bu kalınlaştığı dönemde, kadın yumurtası döllenirse, gebelik oluşumu başlar. Eğer bu döngüde, kadın yumurtası döllenmezse, kendisini vajina yoluyla kanama şeklinde dışarıya atar.   Rahim içi zarı dokusu kimi zaman, yumurtalık ve rahim üzerinde de oluşabilmektedir.
ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR?
Her ay bu doku dökülmesi döngüsü yaşanmaktadır. Doğal olarak, adet döneminde kalınlaşan bu dokular, oluştukları farklı bölgelerde de kalınlaşarak kanama ile dışarıya atılırlar. Bu olumsuz durum, dokuların arasında yapışıklık oluşmasına neden olduğundan dolayı çikolata kisti ortaya çıkar. Rahim içi zar dokusu, yumurtalıklarda toplanarak, kanamaların yumurtalıklarda birikmesine neden olurlar. Bu kistlerde biriken kahverengi sıvı, rengi ve görüntüsünden dolayı, çikolata kisti adını almaktadır. Burada erken teşhis edilmesi büyük önem taşır. Bu konuda bilgi sahibi olmanız daha çok işinize yarayacaktır.

Çikolata Kisti Nedenleri Nelerdir?

Vajina içerisinde yumurtalıklarda biriken çikolata kisti, sağ yumurtalık, sol yumurtalık veya her ikisinde de görülebilmektedir. 4 cm kadar oluştuktan sonra, 15 cm e kadar büyüyebilen çikolata kistleri bulunmaktadır. Araştırmalar sonucunda, çikolata kistinin kanser riski bulunmadığı kanıtlanmıştır.
Çikolata kisti olan kişilerde, adet sancıları çok şiddetli geçebildiği gibi cinsel ilişki esnasında da ağrı oluşabilmektedir. Çikolata kisti genellikle, genetik nedenlere bağlanmaktadır. Kısırlık sorunu yaşayan kadınların çoğunda, çikolata kisti görülmektedir. Uzman bir doktor size gerekli tahlilleri yapacak ve teşhisin konulması da bu yol ile sağlanacaktır.

Çoğu kist tedavi edilirken, öncelikle ilaçla eritilmeye çalışılır. Eğer ilaçla yok edilmezse, ameliyatla kist alınabilmektedir. Kısırlık konusunda sadece çikolata kistinden şüphelenmek yanlış olacaktır. Kadının gebelik yaşı ve kısırlık durumu önceden var mı tespit edilir. Eğer kadın 35 yaş üzerinde ise ve kısırlık süresi 7 yıl gibi bir süredir devam ediyorsa, çikolata kisti alındıktan sonra hemen bir gebelik beklenmemelidir. Bir yıl gibi bir süre içerisinde gebe kalınmazsa, farklı yöntemlerle gebe kalınması sağlanabilmektedir. Bu konuda seçeceğiniz hekimin tavsiyelerine uymanız gerekir. Bu sayede sağlıklı bir sonuç elde edebilirsiniz.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 2276

Trending Articles


Mide ağrısı için


Alessandra Torre - Karanlık Yalanlar


Şekilli süslü hazır floodlar


Flatcast Güneş ve Ay Flood Şekilleri


Gone Are the Days (2018) (ENG) (1080p)


Yildiz yükseltme


yc82


!!!!!!!!!! Amın !!!!!!!!!


Celp At Nalı (Sahih Tılsım)


SCCM 2012 Client Installation issue